EGETRÆS PLANKEBORD

Gratis viden og information om plankebord i eg

Plankebord eg – så bliver det ikke smukkere

Der er næsten ikke noget smukkere end et egetræs plankebord. Om det så drejer sig om en lakeret overflade, glatsleben eller rå, så er egetræs plankeborde noget helt specielt. Det smukke gyldne træ er meget holdbart og modstandsdygtigt, og hvis man behandler det ordentligt, kan det holde et helt liv.

Hvordan bliver et egetræs plankebord lavet?

Fra egetræet bliver fældet og til det er et færdigt plankebord, gennemgår træet en række stadier, som sørger for at fjerne det meste fugt. Træet bliver tørret, først udendørs og derefter i en tørreovn, for at sikre at det ikke flækker, når det endelig bliver placeret i dit hjem.

Det er kun de mest specielle planker, der bliver udvalgt til borde, og hos mange producenter kan man selv være med til at udvælge de planker, som i sidste ende kommer til at udgøre bordpladen.

Kan man selv bestemme hvordan egetræs plankebordet skal se ud?

Du bestemmer lige nøjagtigt hvordan du vil have dit egetræs plankebord, om det så er rustikt med bark på kanterne og en ujævn overflade, der ikke efterlader nogen tvivl om hvor træet kommer fra.

Eller om du er mere til en glatsleben, olieret overflade, hvor man stadig kan mærke træets strukturer og årer.
Eller måske vil du have en lakeret overflade, eller bejdset i diverse farvetoner.

Uanset hvad du vælger, så kan du få det som du vil have det. Der er mange muligheder for at få et bord, der passer lige netop til din indretning og smag.

Hvilken type ben kan man få til et egetræs plankebord?

Der er også mange typer ben til et egetræs plankebord, hvad enten du er til stål eller træ, så det er bare at vælge hvad der passer bedst, og så glæde sig over et bord, der pynter i ethvert hjem.